TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

U znaku Svetskog dana hrane pojačani obroci u narodnoj kuhinji

Sanja Milenković | 28. oktobar. 2019. | 15:30 | Društvo

U znaku Svetskog dana hrane pojačani obroci u narodnoj kuhinji

Povodom Svetskog dana hrane i Svetskog dan borbe protiv siromaštva koji se obeležavaju 16. i 17. oktobra, korisnicima narodne kuhinje na teritoriji opštine Novi Bečej obezbeđeni su pojačani obroci u vidu konzervirane hrane, pa je ovom prilikom, uz redovne tople obroke, podeljeno 225 konzervi nareska, 450 konzervi sardine i 2250 kesica šampona, potvrdila je sekretarka Crvenog krsta Novi Bečej, Dunja Svirčev.

U saradnji sa subotičkom firmom „Partner promet“ za sedmočlanu porodicu obezbeđena je i donacija u vidu 480 giter blokova, dodaje Svirčeva: „Ukupna vrednost blokova je 16.800 dinara. Kontaktirali smo Centar za socijalni rad koji nas je uputio na sedmočlanu porodicu kojoj su ti blokovi prosleđeni, a prevoz je obezbeđen u saradnji sa Javnim preduzećem „Komunalac“ koje je snosilo troškove prevoza i istovara i ovom prilikom im se zahvaljujem na saradnji i pomoći prilikom ove donacije.“

Ona dodaje da je u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine obezbeđena i podela odeće i obuće koja je sakupljena putem akcije organizovane u novosadskom tržnom centru „Promenada Novi Sad“ . Naime, u okviru pomenutog šoping centra, nedavno je otvoren prostor pod nazivom „Empty Shop“ gde građani imaju priliku da doniraju stvari koje im više nisu potrebne, a na ovaj način prikupljeno oko 17 tona odeće i obuće, objašnjava Svirčeva.

Ostale vesti iz ove kategorije