TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Lakši uslovi za stipendiranje studenata; novi vozač vozila hitne pomoći

Danilo Gurjanov | 28. oktobar. 2019. | 14:04 | Društvo

Lakši uslovi za stipendiranje studenata; novi vozač vozila hitne pomoći

Članovi Opštinskog veća opštine Novi Bečej zasedali su danas po 112. put i ovom prilikom odlučivali o ukupno 32 tačke na dnevnom redu sednice. Najpre je utvrđen predlog Izveštaja o prihodima i rashodima budžeta opštine Novi Bečej za period od 1. januara do 30. septembra tekuće godine. Prema rečima predsednika opštine Novi Bečej, Saše Maksimovića, budžet nije preterano snažan, ali je stabilan što je bitno da građani znaju.

Na 112. sednici Opštinskog veća utvrđen je i predlog odluke o izmeni Odluke o stipendiranju studenata sa prebivalištem na teritoriji opštine kojom se olakšavaju uslovi na konkursu za stipendiranje. Na koji način je to učinjeno,  Maksimović objašnjava: „S obzirom da je naš pravilnik do sada predviđao 60 poena da bi studenti ostvarili mogućnost stipendije, što bi značilo da su „očistili“ celu godinu, rešili smo da malo spustimo kriterijume. Dakle, ostaje uslov minimum prosečna ocena 8,00 tokom svih godina studija, ostaje ideja, odnosno cilj da stipendiramo sve koji budu konkurisali i budu ispunjavali uslove, a rešili smo da spustimo granicu, da više ne bude potrebno 60 bodova, već 48, koji su dovoljan uslov da se zadrži status budžeta. Zato pozivam sve studente sa teritorije opštine Novi Bečej koji ne ostvare stipendiju od strane Republike Srbije, da nam se jave i opština će im sigurno dati stipendiju, naravno, ukoliko ispune tih par uslova.“

Donošenje Zaključka o odobravanju sredstava budžeta opštine Domu zdravlja Novi Bečej još jedna je od tačaka na dnevnom redu važnih za građane opštine, a tiče se obezbeđivanja plate za novog vozača u okviru hitne pomoći: „Opština će u naredna tri meseca plaćati dodatnog vozača za vozila hitne pomoći. S obzirom da sada imaju više vozila, maltene, nego što ima je potrebno, nemaju adekvatan broj vozača koji prate broj vozila. U ovom trenutku naš Dom zdravlja s vozilima stoji bolje od pojedinih bolnica u okolini. Što se opštine tiče, zaista smo se potrudili da obezbedimo normalno funkcionisanje, a sada se javlja problem nedostatka vozača, pa ćemo dati sredstva od 150 hiljada dinara u bruto iznosu za tri mesečne plate vozača hitne pomoći. Kako ćemo se snaći posle toga, videćemo, ali građani treba da znaju da će još jedna ekipa hitne pomoći biti mobilna.“

Maksimović se dotakao i Odluke o pokretanju javne rasprave u vezi sa nacrtom Odluke o taksi prevozu u opštini Novi Bečej koja bi uskoro trebalo da bude doneta i pozvao sve taksiste sa teritorije opštine Novi Bečej, koji rade nelegalne da regulišu svoj status i da se odazovu na javnoj raspravi.

Predsednik opštine Novi Bečej najavio je u narednih deset dana i održavanje sednice Skupštine opštine, gde će se, između ostalog, naći i odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Novi Bečej, a konkretno se tiču objekta koji će služiti za jaslice u Novom Miloševu i objekta nekadašnje mlekare u Novom Bečeju sa ciljem izgradnje sportsko-rekreativnog kompleksa. Na današnjoj sednici Opštinskog veća donet je i Zaključak o odobravanju sredstava budžeta opštine OŠ „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju namenjenih sanaciji fasade škole u okviru dvorišne strane.

Ostale vesti iz ove kategorije