TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Četvoro lokalnih umetnika plasiralo se na pokrajinsku smotru

Danilo Gurjanov | 22. oktobar. 2019. | 13:46 | Kultura

Četvoro lokalnih umetnika plasiralo se na pokrajinsku smotru

Protekle nedelje Novi Bečej je bio domaćin zonske smotre slikara i primenjenih umetnika amatera koju su organizovali Dom kulture opštine Novi Bečej i Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine. Na zonskoj smotri učestvovali su umetnici iz Zrenjanina, Kikinde, Žitišta i Novog Bečeja. Selektor smotre bio je slikar Danijel Babić koji je od 32 pristigla rada za pokrajinsko takmičenje, koje će se novembra održati u Sremskoj Mitrovici, odabrao čak 19 radova.

Smotra slikara i primenjenih umetnika amatera ustanovljena je pre 20 godina i za to vreme je u velikoj meri napredovala uz učešće sve većeg broja umetnika, istakao je Savo Mučibabić, sekretar Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine: „Sistem smotri koji smo ustanovili u svim oblastima stvaralaštva podrazumeva održavanje opštinskih smotri sa kojih najbolji radovi idu na šest zonskih smotri, odakle najbolji radovi idu dalje na pokrajinsku smotru, u Sremsku Mitrovicu. Taj, piramidalni sistem je doveo do toga da smo otkrili veliki broj ljudi za koje nikad niko nije znao, dakle, nove, vrlo talentovane ljude, tako da je to velika tekovina ove smotre.“

Opštinu Novi Bečej na zonskoj smotri predstavljalo je deset umetnika amatera, dok će, odlukom selektora smotre, njih četvoro nastaviti takmičenje i svoje radove predstaviti na pokrajinskoj smotri u Sremskoj Mitrovici. To su: Eva Kelemen („Ukrasni cvet“), Agneš Đukičin („Smirenje I“), Edit Zerebelji Tenji („Tišina moje duše“) i Atila Šari („Bez naziva“).

Ostale vesti iz ove kategorije