TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

„Maska Laze Telečkog“ na kamenu dodeljena Gordani Đurđević Dimić

Danilo Gurjanov | 17. oktobar. 2019. | 14:03 | Kultura

„Maska Laze Telečkog“ na kamenu dodeljena Gordani Đurđević Dimić

Od 16. do 20. oktobra u Kumanu se po 27. put održavaju „Dani Laze Telečkog“, pozorišna manifestacija koja se organizuje u čast i sećanje na rođenog Kumančanina, Lazu Telečkog, velikana srpskog glumišta i istaknutog člana Srpskog narodnog pozoriša u Novom Sadu. Kao i prethodnih godina, organizatori su se potrudili da tokom trajanja manifestacije prirede program koji osim zanimljivih pozorišnih predstava za odrasle i decu podrazumeva i kreativne radionice za najmlađe.

Godišnju nagradu „Maska Laze Telečkog“ ove godine dobiće prvak drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Miodrag Petrović. Prve večeri manifestacije dodeljena je specijalna „Maska Laze Telečkog“ na kamenu koja se dodeljuje svake pete godine, a koja je prošle godine bila namenjena prvakinji Srpskog narodnog pozorišta, Gordani Đurđević Dimić. Nagrada tada glumici nije uručena usled povrede koju je doživela i nemogućnosti njenog dolaska u Kumane.

Gordana Đurđević Dimić sinoć se publici u Kumanu zajedno sa kolegama Kruševačkog pozorišta predstavila dramom „I svaki put kao da je prvi“ u režiji Jovane Tomić. Predstava je inspirisana „Tašanom“, „Koštanom“ i „Pokojnikovom ženom“ Bore Stankovića, a adaptirao ju je Dimitrije Kokanov.

Više pogledajte u tv prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije