TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Finale Kupa Vojvodine u rukometu decembra u Novom Bečeju

Danilo Gurjanov | 9. oktobar. 2019. | 13:41 | Sport

Finale Kupa Vojvodine u rukometu decembra u Novom Bečeju

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, potpisao je danas u ime lokalne samouprave ugovor sa predstavnicima Rukometnog saveza Vojvodine o organizaciji finalnih utakmica Kupa Vojvodine u sportskoj hali u Novom Bečeju koje će najverovatnije biti odigrane 18. decembra u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Svaka organizacija događaja koji može da se iskoristi za promociju Novog Bečeja i novobečejske opštine, a uz ulaganje malih novčanih sredstva, dobro je došla, smatra Maksimović: „Ako želite da imate status varoši ili status u nečemu bitnom, ne možete se osloniti direktno samo na lokal, već morate koristiti svaku moguću priliku da privučete što više ljudi koji su regionalno okrenuti prema Novom Bečeju ili treba da budu okrenuti, da li na nivou Pokrajine ili na nivou Republike. Dakle, Kup Vojvodine je odličan način da privučemo na regionalnom nivou i takmičare i medije i, na kraju krajeva, neke od sportskih turista, da posete Novi Bečej.“

Maksimović je ugovor o organizaciji finalnih takmičenja potpisao zajedno sa generalnim sekretarom Rukometnog saveza Vojvodine, Slobodanom Višekrunom, koji je potvrdio da su finala Kupa Vojvodine do sada održana u Subotici, Bečeju, Odžacima, Pančevu,  Rumi, Jaši Tomiću, Novom Sadu i drugim mestima. Cilj je da se promovišu manje sredine, ali u kojima je prisutan i razvoj rukometa, kao što je Novi Bečej, istakao je Višekruna.

Potpisivanju ugovora u zgradi lokalne samouprave u Novom Bečeju prisustvovao je i Vladimir Knežić, predsednik takmičarske komisije Rukometnog saveza Vojvodine, koji je istakao činjenicu da je Kup Vojvodine najmasovnije takmičenje u rukometu u kom učestvuje skoro 100 ekipa.

Na značaj organizacije Kupa Vojvodine na rukomet u Novom Bečeju osvrnuo se i predsednik RK „Jedinstvo“, Matija Kovač: „Već nekoliko godina rukometni klub beleži svoje najveće uspehe u istoriji. Krenulo se sa finalom Kupa Vojvodine u Rumi pre nekoliko godina, od kada kreće uzlazna putanja našeg kluba i dolazak iz četvrtog ranga u drugi rang takmičenja u Srbiji. Mnogo znači odigravanje Kupa Vojvodine u saradnji sa Rukometnim savezom Vojvodine. Mislimo da će to biti još jedan od velikih uspeha našeg rukometnog sveta i sportskog ambijenta koji se neguje u Novom Bečeju, u vidu jedne od najlepših i najuređenijih dvorana.“

Ostale vesti iz ove kategorije