TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Održana 110. sednica Opštinskog veća: novi investitori na pomolu

Sanja Milenković | 24. septembar. 2019. | 9:31 | Društvo

Održana 110. sednica Opštinskog veća: novi investitori na pomolu

Na današnjoj, 110. sednici Opštinskog veća opštine Novi Bečej usvojen je predlog Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Novi Bečej u postupku neposredne pogodbe, potvrdio je predsednik opštine, Saša Maksimović. Kako objašnjava, u pitanju je kupovina stambene kuće u naseljenom mestu Novo Miloševo koja se nalazi u neposrednoj blizini objekta Predškolske ustanove „Pava Sudarski“ sa ciljem proširenja istog, odnosno izgradnje prostorija predviđenih za jaslice i obdanište.

Takođe, utvrđen je i predlog Odluke o raspisivanju javnog oglasa za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Novi Bečej radi izgradnje. Reč je o parceli u novomiloševačkoj industrijskoj zoni za koju, kaže Maksimović, vlada veće inetresovanje, dok ona u Novom Bečeju sa sobom nosi određenu problematiku.

Na današnjoj sednici, između ostalog, doneto je i Rešenje o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve kojim se Centru za socijalni rad opštine Novi Bečej odobravaju sredstva u ukupnom iznosu do 1.000.000 dinara radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za jednokratne novčane pomoći za namenu saniranja štete na objektima, nastale kao posledica obilnih padavina.

Ostale vesti iz ove kategorije