TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Otvorena izložba radova slikara i primenjenih umetnika amatera

Danilo Gurjanov | 18. septembar. 2019. | 11:52 | Kultura

Otvorena izložba radova slikara i primenjenih umetnika amatera

Izložba radova sa ovogodišnje Opštinske smotre slikara i primenjenih umetnika amatera od sinoć je izložena u galeriji „Selo“ Doma kulture u Novom Bečeju. Ukupno dvanaest umetnika amatera predstavilo je svoje radove, od čega se njih desetoro našlo u takmičarskoj konkurenciji, dok je dvoje, van konkurencije, izlagalo revijalno. Iako je ove godine na opštinskoj smotri učestvovao veći broj umetnika nego prošle godine i dalje stoji poziv ostalim amaterima da se osmele i da prikažu drugima čime se bave, naglašava Edit Zerebelji Tenji, stručna saradnica Doma kulture opštine Novi Bečej i dodaje da će se Zonska smotra slikara i primenjenih umetnika amatera od ove godine, umesto u Zrenjaninu, održavati u novobečejskom Domu kulture.

Selektorka ovogodišnje Opštinske smotre slikara i primenjenih umetnika amatera, dizajner grafike Timea Čajka, više je nego zadovoljna pristiglim radovima za koje smatra da su izuzetni i nada se da će oni koji su ovom prilikom izabrani za zonsku smotru, nastaviti svoj put i na sledećem nivou takmičenja: „Pozivam publiku Novog Bečeja, da dođe, da pogleda, da se složi sa mnom ili da proba da me opovrgne. Radovi su izuzetni. Ove godine imamo različite tehnike, različite pristupe. Ne volimo, naravno, svi isto, a ove godine zaista imamo različitost, od apstraktnih dela, preko realizma, tj. figurative, imamo vajarska dela, tako da je zaista zanimljivo.“

Na zonskom takmičenju, prema odluci selektorke opštinske smotre, naći će se sledeći radovi: „Samoća“ Vere Glavaški, „Zima“ Vesne Stanković, „San“ Marije Bjanke Tašin, „Ukrasni cvet“ Eve Kelemen, „Tišina moje duše“ Edit Zerebelji Tenji, „Smirenje I“ Agneš Đukičin, „Orhideja“ Ester Šari, „Kapija Fantasta“ Marine Veselinović, „Skulptura bez naziva“ Atile Šarija i „Atar 28“ Ivane Kiselički. Van konkurencije svoje radove izložili su Ida Marunkić i Ognjen Ćuk.

Ostale vesti iz ove kategorije