TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Predlog rebalansa budžeta opštine uskoro pred odbornicima SO

Danilo Gurjanov | 13. septembar. 2019. | 13:04 | Društvo

Predlog rebalansa budžeta opštine uskoro pred odbornicima SO

Članovi Opštinskog veća opštine Novi Bečej na današnjoj 108. sednici utvrdili su predlog Odluke o rebalansu budžeta opštine Novi Bečej za 2019. godinu koji će se uskoro naći i pred odbornicima Skupštine opštine Novi Bečej na usvajanje. U čemu se u najvažnijim crtama ogleda rebalans budžeta opštine za tekuću godinu i zašto do njega nije došlo ranije, objasnio nam je predsednik opštine Novi Bečej i predsednik Opštinskog veća, Saša Maksimović: „Rebalans budžeta opštine Novi Bečej trebalo je da se uradi još pre dva, tri meseca, ali ga nismo sproveli zbog reprograma duga Doma zdravlja. To još uvek nije rešeno, biće do kraja godine, ali je neophodno uraditi rebelans budžeta za 2019. godinu s obzirom da neke stvari nismo mogli da predvidimo za tekuću godinu, kao što je, recimo, rekonstrukcija ulica u Kumanu. Mi smo za taj projekat kod Ministarstva privrede konkurisali februara 2018. godine, a sredstva su nam odobrena tek 2019. godine i bukvalno nismo ni planirali da smo prošli na tom projektu, a jesmo. Samo nam je javljeno godinu dana kasnije. Imali smo predviđena sredstva za asfaltiranje u budžetu što je bilo predviđeno zajedno sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Dobili smo sredstva i od njih, međutim, sada nemamo za naše učešće i neke stvari zato moraju da se promene u budžetu. Što je najvažnije radi se o investicionom delu,  a ne o potrošnji. Znači, radi se o infrastrukturnim investicijama u izgradnju kanalizacije, o našem učešću u rekonstrukciji Hertelendija, o učešću u rekonstrukciji Doma zdravlja, jer nas i ona očekuje, vredna više od 4 miliona evra koje će finansirati Kancelarija za javna ulaganja, ali ima i određenih troškova koje će snositi budžet opštine. Dakle, sad je krajnje vreme, investicije nas čekaju, imaćemo bukvalno „vruću“ infrastrukturnu jesen.“

Nakon utvrđivanja predloga Odluke o rebalansu budžeta opštine za tekuću godinu, članovi Opštinskog veća utvrdili su, najpre, predloge izmena i dopuna finansijskih planova SO Novi Bečej, predsednika opštine i Opštinske uprave u Novom Bečeju, ali i predloge rešenja o davanju saglasnosti  na izmene i dopune finansijskih planova mesnih zajednica i drugih javnih preduzeća i ustanova za 2019. godinu.

Na 108. sednici Opštinskog veća opštine Novi Bečej doneta su i rešenja o davanju saglasnosti na pravila pozorišne manifestacije „Dani Laze Telečkog“ u Kumanu, odnosno na pravila i program 16. Susreta narodnog stvaralaštva „Ričaj“ koji će se održati ove jeseni u Novom Bečeju.

Ostale vesti iz ove kategorije