TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Zlatokosa i đaci prvaci posetili Narodnu biblioteku

Sanja Milenković | 11. septembar. 2019. | 12:27 | Kultura

Zlatokosa i đaci prvaci posetili Narodnu biblioteku

Dečja predstava „Zlatokosa u svetu čuda“, koja je tokom Velikogospojinskih dana u okviru „Avlije zabavlije“ otkazana zbog loših vremenskih prilika, odigrana je danas u izvedbi članova novosadskog pozorišta „Teatrilo“ i Udruženja građana „Radionica snova“ u dvorištu Narodne biblioteke Novi Bečej. Blizu 100 prvaka iz Osnovnih škola „Miloje Čiplić“ i „Josif Marinković“ pomogli su Zlatokosi u borbi za očuvanje prirodne sredine, a sama priča nastala je iz dugogodišnje saradnje novobečejskih i novosadskih ljubitelja lutki i čuvara dečjeg osmeha.

Predstava „Zlatokosa u svetu čuda“ premijerno je prikazana na Festivalu „Lut fest“ koji se već dve decenije održava u Sarajevu, Cvetin Aničić glumac i reditelj predstave.

Lutka kao jedan od vernih pratilaca deteta i njegov najbolji prijatelj u prvim godinama života jeste i najbrži put do njegovog srca i način da se, u eri tehnologije, gde se zabava nalazi na samo klik od nas, pruži kvalitetna inofrmacija i zabava. Lutke za predstavu „Zlatokosa u svetu čuda“ osmislila je i napravila lutkarka, glumica i članica Udruženja „Radionica snova“, Monika Jovanov.

Pozorište „Teatrilo“ dalje putuje u Zaječar, na četvrti Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva „Art zona za sve“, a u pripremi je i nova predstava sa kojom će, nadaju se, ponovo posetiti novobečejske mališane.

Ostale vesti iz ove kategorije