TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Podeljeni paketi jednokratne pomoći socijalno ugroženim građanima

Danilo Gurjanov | 16. avgust. 2019. | 9:45 | Društvo

Podeljeni paketi jednokratne pomoći socijalno ugroženim građanima

Opštinska organizacija Crvenog krsta Novi Bečej izvršila je ovih dana u svim naseljenim mestima opštine podelu paketa jednokratne pomoći pripadnicima socijalno najugroženijeg dela stanovništva. Pomoć u vidu paketa hrane, sredstava za higijenu i 10 kilograma brašna obezbedili su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Crveni krst Srbije koja se socijalno ugroženim porodicama i pojedincima deli jednom godišnje. Opština Novi Bečej ovom prilikom dobila je ukupno 200 paketa, kaže Dunja Svirčev, sekretarka Crvenog krsta Novi Bečej.

Uz pakete pomoći koji su obezbeđeni iz republičkih robnih rezervi, praksa je da se socijalno ugroženom stanovništvu pred zimu dele i paketi koje već godinama unazad obezbeđuje Crveni krst Vojvodine iz pokrajinskih robnih rezervi, dodaje sekretarka Crvenog krsta Novi Bečej: „Prethodnih godina su to bili isključivo paketi koji su sadržali hranu i brašno, a prethodne godine smo dobili i i brašno i hranu i sredstva za higijenu. To se uglavnom realizuje krajem godine, u novembru ili decembru.“

Prema rečima Dunje Svirčev korisnici narodne kuhinje nemaju pravo na jednokratne pakete i obratno. Takođe, jasno je da ovakav vid pomoći nije dovoljan, ali je glavni cilj da se pokrije što veći broj ljudi iz socijalno ugroženih grupa. Lista onih kojima je na ovaj način pružena jednokratna pomoć sačinjena je u saradnji Centra za socijalni rad opštine, Udruženja penzionera Novi Bečej, Opštinske organizacije invalida rada, Crvenog krsta i mesnih zajednica u naseljenim mestima opštine.

Ostale vesti iz ove kategorije