TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Učešće „Bećarca“ na smotri u Mađarskoj prezentovano u biblioteci

Danilo Gurjanov | 14. avgust. 2019. | 12:23 | Kultura

Učešće „Bećarca“ na smotri u Mađarskoj prezentovano u biblioteci

Odličan primer međusektorske saradnje u našoj lokalnoj zajednici desio se nedavno, a u prvom planu imao je KUD „Bećarac“ iz Novog Bečeja i  predstavljanje folklornih igara Banata i tradicije našeg podneblja na međunarodnom susretu folklora u Mađarskoj na kom su od 4. do 9. jula, u četiri različita mesta učestvovala i kulturno-umetnička društva iz Rumunije, Grčke i Mađarske, uz, pre svega, odlično druženje mladih i razmenu iskustava.

U ovom projektu zajednički su učestvovali Centar za celoživotno obrazovanje - Edufons iz Novog Bečeja, Turistička organizacija opštine Novi Bečej, Narodna biblioteka Novi Bečej i KUD „Bećarac“ koji je bio i jedan od glavnih aktera ovog dešavanja, kao predstavnik Srbije na međunarodnoj smotri.

U dvorištu Narodne biblioteke u Novom Bečeju sinoć je organizovana svojevrsna prezentacija učešća na ovoj smotri u Mađarskoj.

Turistička organizacija opštine Novi Bečej prepoznala je mladost kao jedan od važnih potencijala i mogućnost da na ovaj način promoviše naše mesto, kulturu, običaje i same turističke potencijale opštine, ističe Saša Dujin, direktor ove organizacije: „Folklorni ansambl je to upotpunio svojim nastupima, privukao pažnju i izazvao prilično dobre reakcije kod tamošnje publike na četiri koncerta na koja smo imali priliku da učestvujemo, dok smo mi odrasli paralelno sa tim koristila mogućnost da promovišemo. Razgovarali smo i pregovarali sa njihovim turističkim organizacijama, sa gradonačelnicima i sa upravama mesta gde smo bili koristeći sve to da pozovemo ljude da dođu u Novi Bečej i da im predstavimo što bolje znamo i umemo naš turistički potencijal i zašto bi oni sad baš trebalo da dođu kod nas.“

Nakon prezentacije fotografija i video snimaka sa smotre, prisutne u dvorištu Narodne biblioteke Novi Bečej članovi „Bećarca“ počastili su delom nastupa s kojim su se predstavili na međunarodnoj smotri folklora u Mađarskoj.

Ostale vesti iz ove kategorije