TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

NAJAVA: Koncert „Pesnici s muzikom“ (subota, 17. avgust)

Danilo Gurjanov | 14. avgust. 2019. | 11:37 | Kultura

NAJAVA: Koncert „Pesnici s muzikom“ (subota, 17. avgust)

U subotu, 17. avgusta, s početkom u 20:30h u novobečejskom parku će biti održan koncert pod nazivom „Pesnici s muzikom“, kojim će i svečano biti zatvoren 24. saziv likovne kolonije „Tiska akademija akvarela“.

Tri novosadska kantautora: Nemanja Nešić, Miloš Zubac i Milan Korać okupili su se u okviru jedinstvenog autorskog projekta koji promoviše poeziju pesnika sa naših prostora, a koju su obojili svojim muzičkim vizijama. Na repertoaru su pesme Miloša Crnjanskog, Dobriše Cesarića, Vladislava Petkovića Disa, Milutina Bojića, Miroslava Mike Antića, Pere Zupca, Duška Trifunovića, Milovana Danojlića, Jovana Jovanovića Zmaja, Ivana Aralice i Miloša Galetina. Osobenost programa čine i retke anegdote iz života pesnika na čije stihove izvode svoju muziku. Ovakav koncept imao je premijeru na Kantautorskom festivalu „Poezika“ 2017. godine, a velika čast trojici novosadskih kantautora bila je da sa bendom izvedu ovaj koncert i na svečanom zatvaranju 64. Sterijinog pozorja, juna ove godine, u Srpskom narodnom pozorištu.

Pored pomenute trojice kantautora, ovom prilikom predstaviće se i Svetozar Nešić na klaviru, odnosno Nenad Patković na gitari. Koncert je besplatan.

Ostale vesti iz ove kategorije