TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

„Mala kolonija velikog srca“ raste iz godine u godinu

Sanja Milenković | 22. jul. 2019. | 12:59 | Kultura

„Mala kolonija velikog srca“ raste iz godine u godinu

Drugu godinu za redom, u galeriji „Garažerija“ slikarke Nadice Josimović u Novom Bečeju, uspešno je održana likovna kolonija koja ove godine nosi naziv „Mala kolonija velikog srca“. Okupljajući malu, ali odabranu družinu talentovanih umetnika, ova kolonija predstavlja specifičan događaj zabavnog, ali i edukativnog karaktera, na kojem su učešće uzeli kako najmlađi, tako i oni nešto stariji, već iskusni slikari koji žive i stvaraju na teritoriji opštine Novi Bečej, objasnila je Nadica Josimović koja je, u saradnji sa Monikom Monjom Jovanom, dizajnerkom lutaka, idejni tvorac kolonije.

Počasni gost „Male kolonije velikog srca“ i ove godine bio je renomirani novobečejski slikar, Janoš Mesaroš, koji je se ovoga puta, umesto boja i četkica latio varjače, budući da  je, kako i sam voli da se našali, prvi kuvar među slikarima i prvi slikar među kuvarima.

Najmlađi učesnici bili su i najvredniji, pa su već do ručka uradili veliki broj radova na platnu, papiru ili predmetima poput zemljanih saksija,a izložba radova nastalih na „Maloj kolonije velikog srca“ planirana je početkom jeseni, u galeriji Narodne biblioteke Novi Bečej.

 

Ostale vesti iz ove kategorije