TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Konkurs za književnu nagradu „Beskrajni plavi krug” za najbolji roman

Danilo Gurjanov | 4. jul. 2019. | 9:26 | Kultura

Konkurs za književnu nagradu „Beskrajni plavi krug” za najbolji roman

Osnivači i organizatori manifestacije „Dani Miloša Crnjanskog“, Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa i Udruženje „Sumatra“ iz Novog Sada, uz podršku Matice srpske, Zadužbine „Miloša Crnjanskog“ iz Beograda i Vojvođanskog kulturnog centra „Miloš Crnjanski“ iz Novog Sada, pozivaju zainteresovane da se jave na konkurs za književnu nagradu „Beskrajni plavi krug” Matice srpske za najbolji roman.

Novoosnovana manifestacija „Dani Miloša Crnjanskog“ po prvi put će se održati krajem novembra 2019. godine u Novom Sadu i u Novom Miloševu.

Naime, u okviru manifestacije „Dani Miloša Crnjanskog“, a u spomen na Miloša Crnjanskog i njegovo delo, u želji da nagrađivanjem književnih dela objavljenih na srpskom književnom prostoru da podstreka razvoju naše književnosti, Matica srpska je osnovala stalnu godišnju književnu nagradu pod imenom „Beskrajni plavi krug“, koja će se dodeljivati za najbolji roman napisan na srpskom jeziku.

Zainteresovani izdavači i autori mogu da konkurišu sa romanima objavljenim od 1. novembra 2018. godine. Rok za slanje knjiga je do 1. novembar 2019. godine. Knjige je potrebno slati u 5 primeraka na adresu: Matica srpska, ul. Matice srpske 1, 21000 Novi Sad, sa naznakom: za Književni konkurs „Beskrajni plavi krug”.

Ostale vesti iz ove kategorije