TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Predstava „Razmaz kreće u školu“ odigrana i na novobečejskim daskama

Redakcija TV Novi Bečej | 28. jun. 2019. | 11:57 | Kultura

Predstava „Razmaz kreće u školu“ odigrana i na novobečejskim daskama

Pozorišna predstava „Razmaz kreće u školu“ u izvedbi vaspitača kikindskog vrtića „Kolibri“ predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“ održana je juče u pozorišnoj sali Doma kulture opštine Novi Bečej. Predstava je realizovana u saradnji sa Prihvatnim centrom u Kikindi i na komičan način govori o polasku u školu i problemima koje taj događaj sa sobom nosi, objašnjava Jasmina Drinjak Malogajski, šef objekta „Kolibri“ pomenute predškolske ustanove.

Pažnju publike najviše je privukao 12-godišnji Zaker Arabzada iz Avganistana, koji je u kikindskom Prihvatnom centru savladao srpski jezik, dok u predstavi govori persijski. Ističući upravo one mane iz kojih proizilaze problemi o kojima predstava govori, u njoj se pojavljuju i likovi poput  Oćekljuka, Nećejeda, Zakera, kao i bogata tetka iz Nemačke čiji lik tumači novobečejka, Aleksandra Lukačev Felbab, vaspitačica u objektu „Kolibri“ ustanove „Dragoljub Udicki“.

Predstava „Razmaz kreće u školu“, u kojoj glumi 12 vaspitača,  nastala je po likovima iz knjige „Bića o kojima malo znamo“, Vojislava Žanetića.

Ostale vesti iz ove kategorije