TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Banatska ravnica kroz pogled Nandora Mičika

Redakcija TV Novi Bečej | 26. jun. 2019. | 11:18 | Kultura

Banatska ravnica kroz pogled Nandora Mičika

Zidove galerije „Selo“ u novobečejskom Domu kulture od sinoć krase crteži i slike autora Nandora Mičika, slikara iz Kikinde. Uz nekolicinu portreta njemu najbližih, na slikama preovlađuju motivi banatske ravnice predstavljene kroz različita godišnja doba, obogaćene detaljima koje oživljavaju duh prošlih vremena, poput zaprežnih kola na kojima je nastao i njegov prvi rad, objašnjava autor.
Danas je iza njega 6 decenija stvaralačkog rada, poseduje potreban materijal, boje i četkice, ali i dalje, kako kaže, najviše ceni rad grafitnom olovkom.

Nandor Mičik rođen je 1930. godine u Kikindi. Član je Likovnog udruženja „Livac“, U.L.A.K. i Udruženja „Petar Kočić“ i iza sebe ima veliki broj grupnih i samostalnih izložbi. Pored Kikinde, izlagao je u Somboru, Ruskom Selu, Novom Kneževcu, Temišvaru, Kanjiži, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici i u Novom Bečeju, a učesnik je i većeg broja likovnih kolonija. Dobitnik je više nagrada  i priznanja, među kojima je i nagrada na regionalnoj izložbi slikara amatera u Kanjiži i 3. nagrada Vojvodine na smotri amatera u Novom Bečeju,  a njegove radove u galeriji „Selo“ možete pogledati do 10. jula.

Ostale vesti iz ove kategorije