TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Izabrani saveti mesnih zajednica u Novom Bečeju i Kumanu

Redakcija TV Novi Bečej | 25. jun. 2019. | 9:58 | Društvo

Izabrani saveti mesnih zajednica u Novom Bečeju i Kumanu

Izbori za članove saveta mesnih zajednica u Novom Bečeju i Kumanu uspešno su sprovedeni u nedelju, 23. juna, u ova dva naseljena mesta opštine Novi Bečej. Građani su ovog puta birali 13 članova za Savet MZ Novi Bečej od ukupno 40 prijavljenih kandidata i 9 članova za Savet MZ Kumane od ukupno 23 kandidata. Od 10.759 upisanih birača u Novom Bečeju je na izbore izašlo 3.658, odnosno 34 posto glasača. Najveće poverenje Novobečejci su ukazali kandidatima koje je za izbore predložila Srpska napredna stranka, a koji su dobili čak tri puta više glasova u odnosu na kandidate ostalih predlagača i time osvojili svih 13 mesta u Savetu MZ Novi Bečej.

Od ukupno 2.597 upisanih birača u Kumanu, svoje građansko pravo iskoristilo je 1.309 birača, odnosno 50,4 posto. I u Kumanu su svoje poverenje u najvećoj meri ukazali kandidatima Srpske napredne stranke koji su i u ovom naseljenom mestu novobečejske opštine osvojila svih 9 mesta u Savetu MZ.

Izbori za članove saveta mesnih zajednica na svih šesnaest izbornih mesta u Novom Bečeju, odnosno na svih pet u Kumanu, protekli su u najboljem redu, potvrdila je sekretarka Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica u opštini Novi Bečej, Tamara Popov.

Detaljni izveštaji i rezultati glasanja na izborima za članove saveta mesnih zajednica Novi Bečej i Kumane mogu se pogledati u „Službenom listu opštine Novi Bečej“, na sajtu opštine Novi Bečej i na oglasnim tablama mesnih zajednica u Novom Bečeju i Kumanu.

Ostale vesti iz ove kategorije