TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Skidanje useva sa 116 hektara uzurpiranih parcela

Danilo Gurjanov | 21. jun. 2019. | 9:15 | Društvo

Skidanje useva sa 116 hektara uzurpiranih parcela

Na 101. sednici Opštinskog veća opštine Novi Bečej koja je danas održana u svečanoj sali u zgradi Opštine Novi Bečej našlo se ukupno trinaest tačaka na dnevnom redu, od čega su se dve ticale skidanja useva sa uzurpiranih parcela poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Novi Bečej za agro-ekonomsku 2018/2019. godinu. Lokalna samouprava nastavlja sa sprovođenjem zakona, uprkos činjenici da je i ove godine uzurpirano čak 116 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Dvanaesta Sportska olimpijada radnika Vojvodine održaće se od 28. do 30. juna u opštinama Novi Bečej i Bečej, a na održanoj sednici Opštinskog veća utvrđen je i predlog Odluke o prihvatanju kandidature opštine Novi Bečej za domaćina naredne, 13. Sportske olimpijade radnika Vojvodine koja će se održati 2023. godine. Takođe, doneto je i Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa i finansijskog plana predstojeće radničke olimpijade.

Kao dopunsku tačku na dnevnom redu članovi Opštinskog veća usvojili su i Zaključak o izdvajanju finansijskih sredstava za nagrade ovogodišnjim đacima generacije u školama na teritoriji opštine, a odlučeno je da svaki đak generacije dobije po 30 hiljada dinara.

Ovom prilikom utvrđen je i predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Novi Bečej za 2018. godinu koja će se naći na na sednici Skupštine opštine Novi Bečej najavljenoj za 28. jun, a doneto je i Rešenje o davanju saglasnosti na program manifestacije „Seoska slava - Sveti Ilija“ u Novom Miloševu koja će se održati avgusta tekuće godine.

Ostale vesti iz ove kategorije