TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Red pesme, red lepe reči u Klubu za dnevni boravak

Redakcija TV Novi Bečej | 21. jun. 2019. | 8:49 | Kultura

Red pesme, red lepe reči u Klubu za dnevni boravak

U prostorijama Kluba za dnevni boravak koji funkcioniše u okviru Doma za odrasle „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“, članovi literarne sekcije ugostili su kolege koje dele ljubav prema poeziji i pisanoj reči uopšte, a koji su članovi istoimenih sekcija pri Gerontološkim centrima u Zrenjaninu i Subotici. Domaćice Zagorka Bolozanov i Stojanka Mila pisanjem se bave već dugi niz godina, a druženja poput ovih ohrabrila su ih da svoje emocije podele sa drugima.

U toku literarne večeri pod nazivom „Druženje uz lepu reč“ mogao se videti humoristički, dramski prikaz, čuti po neka melodija, a pravo osveženje bio je Vitomir Ćurčin, dugogodišnji član literarne sekcije u Zrenjaninu koji je svoj dar za pisanje prepoznao u aforizmima.

Pre nego što je prisutnima predstavila svoje stvaralaštvo, Sofija Gerdijan, pesnikinja iz Subotice, podelila je vest o tome da je njena 10. knjiga pesama upravo puštena u štampu.

Teme raznolike, a inspiracija nepresušna, ipak, sve ih vezuje ljubav prema pisanoj reči i svi se slažu da bez kolektiva kojim pripadaju i njihovih rukovodioca, one ipak ne bi bile ovoliko glasne.
 

Ostale vesti iz ove kategorije