TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

U subotu srednjovekovni „Piknik na Arači“, prevoz organizovan

Redakcija TV Novi Bečej | 19. jun. 2019. | 10:50 | Turizam

U subotu srednjovekovni „Piknik na Arači“, prevoz organizovan

U organizaciji Turističke agencije „Arač turizmus“, Udruženja građana „Arač 95“ i Turističke organizacije opštine Novi Bečej, u subotu, 22. juna, sa početkom od 10h održaće se „Piknik na Arači“, manifestacija koja simulacijom viteških borbi, originalnom kuhinjom i tematskom muzikom oživljava duh srednjeg veka, pozvao je Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

Pored takmičenja u streličarstvu, na srednjovekovnom pikniku biće prikazana pozorišna predstava „Vitez od Arače“, nastupiće Kulturno - umetničko društvo „Folklorika“ iz Novog Sada, a za one najmlađe, organizatori su osmislili niz aktivnosti kako bi im u potpunosti dočarali svakodnevicu srednjovekovnog doba.

Arača se nalazi 12 kilometara od Novog Bečeja i, mada je put do nje prohodan, za sve one koji nemaju način da dođu do mesta na kom se manifestacija održava ili, pak, ne žele da idu svojim vozilom organizovan je i autobuski prevoz, koji će saobraćati 3 puta dnevno, u oba pravca, objašnjava Dujin: „Imaće 3 odlaska iz centra prema Arači i isto toliko u suprotnom pravcu. Prevoz je besplatan i svi oni koji žele mogu ga koristiti. Polazak je sa glavne sutobuske stanice, a zaustavljaće se i na stajalištima kod „Busije“, ZZ „Vranjevo“ (kooperacije) i na poslednjem stajalištu na izlazu iz Novog Bečeja, kod Novog Sela.“

Termini polaska sa glavne autobuske stanice su 9:30h, 11:30 i 13:30h, dok su termini povratka 10:30h, 12:30h i 18:00h.

Ostale vesti iz ove kategorije