TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Dobrovoljnim davaocima krvi dodeljena priznanja za humanost

Redakcija TV Novi Bečej | 18. jun. 2019. | 10:52 | Društvo

Dobrovoljnim davaocima krvi dodeljena priznanja za humanost

U čast dobrovoljnih davalaca krvi koji žive na teritoriji opštine Novi Bečej, u vikendu koji je za nama, u Novom Miloševu organizovan je prijem za sve one koji su ovu dragocenu tečnost donirali 10, 20, 35 i 50 puta, a onim najzaslužnijima koji su ovo humano delo učinili čak 75 puta tokom prošle godine, priznanja je uručio predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović. Prijem je, na njegovu inicijativu, simbolično održan povodom Međunarodnog dana dobrovoljnih davalaca krvi koji se obeležava 14. juna, objašnjava Dunja Svirčev, sekretarka Crvenog krsta Novi Bečej.

Proteklog vikenda, za aktiviste Crvenog krsta, ovo nije bila jedina aktivnost, pa su ih sugrađani i mnogobrojni gosti, koji su u okviru „Vikenda sporta“ posetili Novi Bečej, mogli pronaći na dve lokacije u Gradskom parku. Naime, volonteri su na štandovima sa prolaznicima razgovarali na temu zdravog života, prikazali osnovne tehnike ukazivanja prve pomoći, ali i nastavili akciju prikupljanja novčanih sredstava sa pomoć sugrađaninu, Pavlu Vlaškalinu.

Zahvaljujući aktivnom zalaganju aktivista Crvenog krsta i zavidnom nivou svesti građana, opština Novi Bečej 4. je u Vojvodini, a 1. u Banatu po procentu dobrovoljnih davalaca krvi u 2018. godini.

Ostale vesti iz ove kategorije