TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Uspešna godina za polaznike likovne radionice

Redakcija TV Novi Bečej | 3. jun. 2019. | 12:24 | Kultura

Uspešna godina za polaznike likovne radionice

Završna izložba radova polaznika likovne radionice Doma kulture opštine Novi Bečej koju već punih 5 godina vodi grafički dizajner, Timea Čajka, svečano je otvorena u petak, 31. maja u galeriji „Selo“ Doma kulture. Pregršt radova rađenih različitim tehnikama prekrilo je zidove galerije, što na najbolji način oslikava raznovrstan i veoma uspešan rad likovne radionice u prethodnoj školskoj godini, zadovoljna je Timea Čajka: „Ove godine imamo 35 izlagača koji su tokom cele godine dolazili na radionicu. Predstavili smo više radova i iskrena da budem, nisam ih izbrojala, ima ih jako mnogo. Koristili smo više tehnika koje svake godine vežbamo, to su crtež, kao osnova svakog dela, radili smo u olovci, u pastelu, zatim, u ugljenu, koristili smo tempere, oprobali smo se i u akvarelu, što je izuzetno teška tehnika, naravno, nju smo radili samo sa starijom grupom, a uradili smo nekoliko radova koji su u 3D formatu. U toj tehnici su radili i najmlađi, što se može videti ukoliko se dođe i poseti izložba. Najstariji su radili i skulpture, od žice. Dakle, bavili smo se svim tehnikama koje smo u mogućnosti ovde da izvedemo.“

Otvaranje završne izložbe radova prava je prilika i za uručenje pohvalnica svim polaznicima likovne radionice. To je poseban trenutak, kaže Timea Čajka, jer deci mnogo znači da ih dobiju za svoj rad i trud.

Nakon otvaranja izložbe sada već tradicionalno neko od prisutnih dobije na poklon rad jednog od polaznika radionice iz najstarije grupe. Ove godine je to bio rad Katarine Vlaškalin.

Pored dobitnika poklon slike iz publike, takođe, nausmičnim odabirom i ove godine je obradovan jedan od polaznika koji je od strane Doma kulture nagrađen besplatnim školovanjem u okviru likovne radionice naredne školske godine.

Završnu izložbu radova likovne radionice možete pogledati svakog radnog dana od 8 do 15 časova u Domu kulture u Novom Bečeju.

Ostale vesti iz ove kategorije