TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Uspešno održani „Dani sela Bočara“

Redakcija TV Novi Bečej | 27. maj. 2019. | 12:36 | Društvo

Uspešno održani „Dani sela Bočara“

Od 23. do 26. maja u Bočaru su održani „Dani sela Bočara“, manifestacija koja nastoji da meštanima ovog sela pruži raznolike sadržaje tokom nekoliko dana. Upravo tako je bilo i ove godine, potvrđuju iz MZ Bočar, koja uz podršku opštine Novi Bečej organizuje ovu manifestaciju. Cilj je na pravi način animirati Bočarce, potvrdio je predsednik Saveta MZ Bočar, Marko Popović.

Bočarci su najpre u četvrtak od 20 časova u zgradi bioskopa mogli pogledati predstavu „Paorska groznica“ sa Jovicom Jašinim u glavnoj ulozi, dok je naredni dan obeležio nastup poznatog i priznatog Akademskog kulturno umetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu „Sonja Marinković“ koje postoji punih 57 godina, a danas broji preko 800 članova organizovanih u 13 sekcija.

Nakon nastupa društva „Sonja Marinković“ održan je i koncert benda „Džajv“, dok je subota bila rezervisana za tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić Bočara 2019“, odnosno večernje nastupe Slavice Ćukteraš i benda „Nostradamus“.

U nedelju, 26. maja, „Dani sela Bočara“ bili su u sportskom duhu, pa je tokom popodneva odigrana fudbalska utakmica na bočarskom stadionu. Ovogodišnja manifestacija završena je pozorišnom predstavom „Ordinacija“ u izvođenju Narodnog pozorišta Kikinda.

Ostale vesti iz ove kategorije