TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Koncertom za pamćenje završena 27. „Obzorja na Tisi“

Redakcija TV Novi Bečej | 24. maj. 2019. | 11:45 | Kultura

Koncertom za pamćenje završena 27. „Obzorja na Tisi“

U okviru programa drugog i završnog dana 27. „Obzorja na Tisi - Dani Josifa Marinkovića“ u Novom Bečeju, nažalost, malobrojna publika imala je priliku da u Domu kulture opštine Novi Bečej uživa u koncertu za pamćenje pod nazivom „Magic music night“ u vanserijskom izvođenju mecosoprana Ljubice Vraneš, solistkinje Beogradske opere i baritona Vase Stajkića, prvaka Opere Srpskog narodnog pozorišta. Ništa manji doprinos izvođenju poznatih arija i drugih svetskih tema i pesama pružio je i pijanista Borko Milojković.

Ni Ljubici Vraneš ni Vasi Stajkiću scena Doma kulture u Novom Bečeju, a ni „Obzorja na Tisi“ nisu strani, jer su nekada veoma uspešno nastupali upravo na obali Tise u takmičarskom delu manifestacije.

 „Obzorja na Tisi - Dane Josifa Marinkovića“ i ove godine organizovao je Dom kulture opštine Novi Bečej, uz podršku lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, u čast Josifa Marinkovića, jednog od najznačajnijih srpskih kompozitora i začetnika srpske solo pesme, koji je rođen u Vranjevu, današnjem Novom Bečeju.

Ostale vesti iz ove kategorije