TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

NAJAVA: „Noć muzeja“ u Novom Bečeju i Novom Miloševu

Redakcija TV Novi Bečej | 16. maj. 2019. | 12:31 | Kultura

NAJAVA: „Noć muzeja“ u Novom Bečeju i Novom Miloševu

Međunarodna manifestacija „Noć muzeja“ i ove godine će se u opštini Novi Bečej održati na dve lokacije - u muzeju „Glavaševa kuća“ u Novom Bečeju, odnosno u Žitnom magacinu i muzeju „Kotarka“ u Novom Miloševu.

Prema rečima Saše Dujina, direktora Turističke organizacije opštine Novi Bečej, kada je program u Novom Bečeju u pitanju, ideja je da se objedine ovogodišnja i prošlogodišnja tema manifestacije „Noć muzeja“, a to su sloboda i pobeda. Tako će, između ostalog, u „Glavaševoj kući“ u subotu, 18. maja, kada se održava „Noć muzeja“, biti otvorena izložba o nadaleko poznatim kumanačkim rodoljubima. Program počinje od 18 časova.

Program manifestacije „Noć muzeja“ u Novom Miloševu počinje u 20 časova, a podrazumeva predstavljanje knjige „Laslo Karačonji i njegovo doba“, autora dr Filipa Krčmara, uz prigodnu izložbu, svečani koncert Gudačkog kvarteta „Panonija“, otvaranje izložbe fotografija „Beodra i Karlovo nekad i sad“, autora Saše Stokića, izložbu tradicionalnih banatskih kolača i posetu Zavičajnom muzeju „Kotarka“.

Više o programu saznajte u tv prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije