TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Novobečejski mališani spremni za petlićku ligu

Redakcija TV Novi Bečej | 16. maj. 2019. | 11:16 | Sport

Novobečejski mališani spremni za petlićku ligu

Fudbal je kolektivni sport koji se na profesionalnom nivou igra u više od 200 zemalja u svetu i nalazi se među najpopularnijim sportovima današnjice. FIFA je 2001. godine objavila podatak da preko 250 miliona ljudi redovno igra fudbal za neki profesionalni ili amaterski klub, a mogu ga igrati svi, bez obrzira na godište ili pol. Ovim popularnim sportom bave se i novobečejski mališani koje predvodi nekadašnji igrač Fudbalskog kluba „Jedinstvo“, Igor Vlaškalin.

Ekipa petlića na Gradskom stadionu kraj Tise okuplja se 2 do 3 puta nedeljno, u zavisnosti od vremenskih uslova, a zahvaljujući radu, disciplini i dobroj atmosferi na treninzima beleže već i prve pobede, dodao je Vlaškalin.

Ovaj ekipni sport dokazano zbližava ljude, gradove, pa čak i države, a u prilog tome govori i tvrdnja jedne američke tv-stanice da je plasman Obale Slonovače na Svetskom prvenstvu 2006. godine prekinuo građanski rat u toj državi. Bilo kako bilo, oni, koji su ovom sportu posvetili život, kažu da je fudbal više od igre, a na koji način vaši mališani mogu postati deo tima saznajte u novom izdanju emisije „Aktivizacija, u petak, 17. maja, od 20 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije