TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Dom „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ obeležio 7 decenija rada

Redakcija TV Novi Bečej | 14. maj. 2019. | 12:39 | Društvo

Dom „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ obeležio 7 decenija rada

Svečanom akademijom održanom u Domu kulture opštine Novi Bečej, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, kolektiv Doma za odrasle „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ obeležio je jubilej, 7 decenija kontinuiranog rada ustanove. Ljiljana Bognić, njen dugogodišnji uspešni rukovodilac, istakla je da je ponosna na sve učesnike, ali i na godine minulog rada koje su ona i njeni saradnici poklonili ustanovi u cilju unapređenja kvaliteta života njenih korisnika: „Mislim da je predstava bila lepo primljena, a sa druge strane, bilo je i dobro posećena. Došlo je puno penzionera, zaposlenih, korisnika koji su mogli da dođu, rodbine korisnika koji su učestvovali u predstavi, što me je prijatno iznenadilo, kao i deo građanstva koji nema nikakve veze sa domom osim što živi u zajednici sa nama. Verovatno su čuli najavu da će se akademija održati i zaista, jako sam ponosna, jako.“

Bogat kulturni i društveni život u Domu predstavljen je kroz stvaralaštvo literarne, horske, folklorne  i drugih sekcija, a sve to, spretno je, u sat vremena kvalitetnog programa, pretvorio diplomirani psiholog, Goran Aksentijević, danas korisnik usluga ove ustanove, a nekada dugogodišnji urednik Radio-televizije Srbije.

Dom za odrasle „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ ustanova  je za odrasle i starije sa mentalnim i intelektualnim teškoćama koja prema Zakonu o socijalnoj zaštiti obezbeđuje stanovanje i zadovoljenje osnovnih životnih potreba kao i zdravstvenu zaštitu smeštenim korisnicima. Ustanova je organizovana i za pružanje vaninstitucionalne zaštite penzionerima i drugim starim licima u Klubu za dnevni boravak,  gde se pružaju socijalno-zdravstvene, preventivno zaštitne, servisne i druge slične usluge. Njeni objekti prostiru se na površini od 16000 m2 u kojima je zbrinuto 425 korisnika.

Ostale vesti iz ove kategorije