TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Univerzalne istine Brankice Damjanović

Redakcija TV Novi Bečej | 19. april. 2019. | 8:21 | Kultura

Univerzalne istine Brankice Damjanović

Brankica Damjanović iza sebe ima osam izdatih knjiga koje se rado kupuju i čitaju, a uživa i svojevrsnu popularnost na društvenim mrežama. Kako kaže piše o univerzalnim, ali sopstvenim istinama, pa ne čudi što se u toj iskrenosti pronalaze mnogi. U predstavljanju ove spisateljice koja se po mnogo čemu izdvaja od drugih uživali su i Novobečejci na književnoj večeri posvećenoj promociji Brankičinih knjiga u Narodnoj biblioteci u Novom Bečeju, pred prepunim auditorijumom.

Direktorka Narodne biblioteke Novi Bečej, Agneš Đukičin, izrazila je veliko zadovoljstvo što je Brankica Damjanović prihvatila njen poziv da poseti Novi Bečej i ovom prilikom je sugrađanima čestitala predstojeće uskršnje praznike: „Kao poklon pred nastupajuće uskršnje praznike svim našim dragim sugrađanima, čini mi se da nismo mogli da izaberemo bolji poklon od Brankice Damjanović koja nas je sve osvojila svojim knjigama i koju svi rado pratimo i na fejsbuku.“

Ljubitelji lepe pisane reči u Novom Bečeju ovom prilikom mogli su da se upoznaju sa serijalom od četiri zbirke kratkih priča Brankice Damjanović. Autorka o njima kaže: „One su zaista naišle na veliko interesovanje šire čitalačke publike, ne samo u Srbiji, nego i u regionu. Na isti način se reaguje u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji. To su kratke priče koje sam bez ikakve ambicije da to bude knjiga u budućnosti objavljivala na društvenim mrežama, pa se ispostavilo da su ljudi na to reagovali jako burno i emotivno i da su pitali kad će ta knjiga, pa je tako krenulo. To su pitanja koja se bave, kako ja volim da kažem, univerzalnim istinama, ljubavlju, dobrotom, saosećanjem i zaista se na to reaguje burno i otuda veliko interesovanje gde god se pojavim.“

Komentarišući svoju popularnost na društvenim mrežama, Brankica kaže da se sve može zloupotrebiti, da ništa nije samo dobro ili samo loše, što se odnosi i na društvene mreže.

Pre nego što se u potpunosti posvetila pisanju Brankica Damjanović je vodila uspešnu novinarsku karijeru. Rođena je u Prištini, da bi je životne okolnosti 1999. godine najpre dovele u Pirot, a potom u Beograd gde danas živi i radi.

Ostale vesti iz ove kategorije