TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Nakon javne nabavke kreću radovi na dvorcu Hertelendi

Redakcija TV Novi Bečej | 12. april. 2019. | 13:09 | Društvo

Nakon javne nabavke kreću radovi na dvorcu Hertelendi

U zgradi opštine Novi Bečej danas je izvršena zvanična primopredaja projektno-tehničke dokumentacije za projekat rekonstrukcije i dogradnje postojećih objekata, odnosno izgradnje novih objekata u okviru kompleksa dvorca Hertelendi u Bočaru. Primopredaji su pored izvršioca usluge, novosadske firme „Pro-ing“, prisustvovali članovi Komisije za primopredaju dokumentacije, odnosno predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nedeljko Kovačević.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, zahvalio se ovom prilikom Nedeljku Kovačeviću istakavši da je on osvedočeni prijatelj opštine Novi Bečej što je pokazao u više navrata. On je istakao da je projektovana vrednost radova na dvorcu Hertelendi oko 360 miliona dinara, no tačnu vrednost će ipak pokazati javna nabavka, kaže Maksimović: „Ono što je ključ, dakle, ne samo što će biit rekonstruisan dvorac Hertelend  nego što će naseljeno mesto Bočar dobite neki novi život. Dakle, ne predajemo se, ne popuštamo, nijedno selo ne otpisujemo. U periodu od naredne dve, tri godine u svakom naseljenom mestu ćemo imati, ne takav objekat, ali objekat koji će dati novi zamah, odnosno zamajac, novi život svakom naseljenom mestu. Dakle, radi se i o Bočaru i o Kumanu i o Novom Miloševu, ali naročito o Novom Bečeju.“

Javnu nabavku za izvršenje predviđenih radova na dvorcu Hertelendi neće sprovoditi opština Novi Bečej, već Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a plan je da veći deo radova bude završen u toku ove godine.

Ostale vesti iz ove kategorije