TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Novobečejci ponovo uspešni u darovanju krvi

Redakcija TV Novi Bečej | 11. april. 2019. | 11:24 | Društvo

Novobečejci ponovo uspešni u darovanju krvi

U fiskulturnoj sali OŠ „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju danas je održana druga po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini, pretežno namenjena muškarcima. Odziv humanih Novobečejaca i Novobečejki standardno je dobar, zadovoljan je predsednik Osnovne organizacije Crvenog krsta Novi Bečej, Rudolf Horvat.

Rudolf Horvat, predsednik Osnovne organizacije Crvenog krsta Novi Bečej: „Jako smo zadovoljni odzivom. Zahvaljujući vašoj televiziji i obaveštenjima, nadam se da ćemo danas imati preko 100 davalaca. Uglavnom da, u Banatu smo prvi, a u celoj Vojvodini smo trenutno četvrti, tako da perfektno funkcionišemo. Devetog maja bi trebalo da bude ženska akcija. Još uvek ne znamo da li će biti vanredne akcije 15. aprila, nismo sigurni jer se sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine još uvek nismo dogovorili.“

Današnjoj akciji odazvalo se 105 potencijalnih davalaca krvi, od čega je krv dalo njih 99, šest osoba je odbijeno, a trinaestoro je krv dalo po prvi put. U akciji je ovog puta učestvovalo 18 žena, podaci su Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine koji je zajedno sa Crvenim krstom sproveo akciju.

Ostale vesti iz ove kategorije