TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Obuka poverenika cilvilne zaštite na temu odbrane od poplava

Redakcija TV Novi Bečej | 10. april. 2019. | 12:31 | Društvo

Obuka poverenika cilvilne zaštite na temu odbrane od poplava

Projekat „Povećanje efikasnosti zaštite od poplava u opštini pomoću pametnog merenja“ koji se realizuje u okviru Interreg - IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, za osnovni cilj ima povećanje kapaciteta opštine Novi Bečej i partnerskog grada Baje u oblasti prevencije i zaštite od poplava. Jedan od izuzetno važnih segmenata u slučaju vanrednih situacija, pa samim tim i za odbranu od poplava, jeste civilni sektor, a poverenici civilne zaštite bi trebalo da budu što efikasnija veza između organa vlasti, profesionalaca i stanovništva na terenu.

Upravo zato se u okviru pomenutog projekta realizuje ciklus treninga namenjenih poboljšanju znanja i veština poverenika cilvilne zaštite sa ciljem da se razvije njihov proaktivan stav u slučaju vanrednih situacija. Planirano je da se obuka realizuje u tri etape, od koji će prva biti održana u naredna tri dana u Novom Bečeju.

Projekat „Povećanje efikasnosti zaštite od poplava u opštini pomoću pametnog merenja“ realizuje se u periodu od 1. oktobra 2017. godine do 30. septembra tekuće godine, a njegova ukupna vrednost iznosi 938.462 evra, od čega je iznos sredstava Evropske unije 797.693 evra.

Ostale vesti iz ove kategorije