TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Odluka o mesnim zajednicama na javnoj raspravi

Redakcija TV Novi Bečej | 10. april. 2019. | 10:42 | Društvo

Odluka o mesnim zajednicama na javnoj raspravi

Na 94. sednici Opštinskog veća opštine Novi Bečej doneta je odluka o organizovanju javne rasprave u postupku donošenja odluke o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Novi Bečej. Prema rečima predsednika opštine, Saše Maksimovića, s obzirom da sledi ne samo izmena pomenute odluke, nego i izmena statuta svih mesnih zajednica koji nisu menjani poslednjih dvadeset godina, odlučeno je da se organizuje javna rasprava.

Članovi Opštinskog veća odlučili su da se javna rasprava u ponedeljak, 15. aprila, najpre održe u mesnim zajednicama. Tako će se prva sednica javne rasprave održati u Mesnoj zajednici Novi Bečej u 8h, nakon čega će uslediti javna rasprava u Novom Miloševu s početkom u 10h, u Bočaru u 12h, dok će se javna rasprava u MZ Kumane održati u 13h. Završna javna rasprava zakazana je za utorak, 16. april, u svečanoj sali opštine s početkom u 10h.

Opštinsko veće je danas donelo i odluku o usklađivanju odluke o visini stope poreza na imovinu u opštini Novi Bečej sa zakonom o porezu na imovinu, pa će se oporezivanje sada vršiti po stopi od 0.3 bilo da se radi o zamljištu ili objektima.

Ovom prilikom doneta su i rešenja o davanju saglasnosti na izveštaj o sprovođenju manifestacije „Noć muzeja 2018“, odnosno na pravila i program manifestacije „Noć muzeja 2019“ koja će se maja održati u muzeju „Glavaševa kuća“ u Novom Bečeju i u muzeju „Kotarka“ u Novom Miloševu.

Ostale vesti iz ove kategorije