TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Rekonstruisano 1.000 metara vodovodne mreže

Redakcija TV Novi Bečej | 9. april. 2019. | 11:43 | Društvo

Rekonstruisano 1.000 metara vodovodne mreže

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Karađorđevoj ulici u Novom Bečeju, od ulice 7. jula do Miloševačkog puta, polako se privodi kraju. Prema rečima Vladimira Radišića, direktora JP „Komunalac“ koje vrši radove na zameni dotrajalih vodovodnih cevi ostalo je još samo da se uradi priključak na glavni šaht, što će zbog gustih instalacija u tom delu ulice i potrebe da se kopa ručno biti završeno u narednih desetak dana. Ovom prilikom vodovodna mreža je rekonstrisana u dužini od oko 1.000 metara, uz 80 novih priključaka, odnosno korsnika.

U toku godine u planu je dalja rekonstrukcija vodovodne mreže, o čemu Radišić kaže: „Još uvek nemamo rezultate konkursa. Opština Novi Bečej je, kao i do sada, investitor, ona konkuriše kod drugih nivoa vlasti. Trebalo bi da dobijemo projekte, a čini mi se da će sledeća rekonstrukcija biti u Novom selu. Hteo bih da napomenem da smo u prethodne dve godine završili skoro 4 kilometra vodovoda, priključili smo oko 240 novih korisnika, a ukupna vrednost radova približno je 16 miliona dinara.“

Sredstva za rekonstrukciju vodovoda u Karađorđevoj ulici obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u iznosu od 70 posto ukupne vrednosti radova, dok je ostatak finansirala opština Novi Bečej.

Ostale vesti iz ove kategorije