TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Počelo prolećno orezivanje suvih grana

Redakcija TV Novi Bečej | 8. april. 2019. | 12:17 | Društvo

Počelo prolećno orezivanje suvih grana

Radnici JP „Komunalac“ ovih dana sprovode redovno prolećno orezivanje suvih grana drveća na zelenim površinama u Novom Bečeju. Radovi na uklanjanju oštećenih i bolesnih grana otpočeli su najpre u parku u centru Novog Bečeja. Orezivanje suvih grana potrajaće tokom ove nedelje, dok se završetak prolećnog održavanja krošnji planira najkasnije do sledeće nedelje, kaže Sofija Blažin, pejzažni arhetekta JP „Komunalac“. Ona je u sklopu ovih radova najavila i sanitarnu seču po nalogu komunalne inspekcije u zavisnosti od vremenskih uslova. Nakon toga kreće i redovno košenje trave koja je, kako kaže, počela intenzivno da raste.

Kada je orezivanje drva u pitanju, ono je neophodno samo u slučaju problema u vidu odlomljene ili osušene grane, no ne treba ga vršiti po svaku cenu jer može dovesti do uništavanja drveta.

Kao pogrešno i van svih principa održavanja drveća jeste orezivanje u kruni drveta, što se nažalost radi u mnogim gradovima, ističe Sofija Blažin. U tom slučaju je bolje izvaditi drvo i posaditi drugo, poručuje ona.

Ostale vesti iz ove kategorije