TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

ComNetTV mreža

PROUNS osuđuje nasilno ponašanje protiv medija u Kraljevu

Redakcija TV Novi Bečej | 16. mart. 2019. | 18:24 | ComNetTV mreža

PROUNS osuđuje nasilno ponašanje protiv medija u Kraljevu

"Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) najoštrije osuđuje incident na sinoćnjem protestu u Kraljevu kada je našim kolegama pokušano da se uskrati Ustavom zagarantovano pravo na rad, izvrši pritisak na uređivačku politiku i nasilno ukine pravo na slobodu mišljenja i izražavanja.

Ne osporavamo ničije pravo da bude nezadovoljan uređivačkom politikom bilo kog medija i da to nezadovoljstvo iskazuje ne gledanjem, ne slušanjem, ne čitanjem, ili na bilo koji drugi demokratski način ali se najoštrije suprostavljamo načinu na koji je to sinoć urađeno u Kraljevu: blokiranjem stepeništa i ulaza u zgradu «Televizije Kraljevo, Radio Kraljevo i Ibarskih novosti» čime su zaposleni onemogućeni da dođu do svojih radnih mesta.

PROUNS ne dovodi u pitanje protest kao oblik izražavanja stavova građana, ali upozorava da je nasilno ponašanje i osporavanje prava na rad, oblik neprihvatljivog političkog pritiska.

Ako je to demokratija i sloboda medija koja nam se nudi i koju proklamuju neka medijska udruženja onda odlučno kažemo: „Neka, hvala“. Mi iz PROUNS-a u takvim lakrdijama nećemo da učestvujemo," stoji u saopštenju koje potpisuje predsednik PROUNS-a Zoran Veličković.

Ostale vesti iz ove kategorije