TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Skupština opštine zasedala po 26. put

Redakcija TV Novi Bečej | 7. mart. 2019. | 12:30 | Društvo

Skupština opštine zasedala po 26. put

Dvadeset i šesta sednica Skupštine opštine Novi Bečej održana je danas u Skupštinskoj sali u zgradi Radničkog univerziteta u Novom Bečeju, a pred odbornicima se našlo ukupno 25 tačaka na dnevnom redu. Sednicu su tokom prve tačke napustili pripadnici opozicije iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine pod opravdanjem da ne mogu ravnopravno da učestvuju u održavanju sednice. Dnevni red je potom po tačkama rutinski priveden kraju.

Milovan Baštovanov, predsednik Skupštine opštine Novi Bečej, ocenio je rad održane sednice kao korektan i osvrnuo se na najvažnije odluke koje su odbornici ovom prilikom usvojili, a tiču se Statuta opštine Novi Bečej koji je uz izmene i dopune sada usklađen sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i javnog oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Novi Bečej radi izgradnje, putem javnog nadmetanja, a tiče se industrijskih zona u Novom Bečeju i Novom Miloševu.

Odobornici su danas usvojili i Odluku o angažovanju revizora za završni račun budžeta opštine, Odluku o mreži ustanova za decu - dečjih odmarališta na području opštine, Odluku o izradi plana detaljne regulacije obilaznice oko Novog Bečeja, Odluku o pristupanju opštine Fondaciji „Ranko Žeravica“ u Novom Miloševu u svojstvu suosnivača i Odluku o stipendiranju studenata sa prebivalištem na teritoriji opštine. Usvojeno je, između ostalog i Rešenje  o korišćenju novootvorene kuglane u Novom Bečeju koja je predata na staranje Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“.

Ostale vesti iz ove kategorije