TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Zdravstvo

Plivanje je najbolji trening za trudnice

Redakcija TV Novi Bečej | 25. februar. 2019. | 9:21 | Zdravstvo

Plivanje je najbolji trening za trudnice

Plivanje ne vrši pritisak na telo a pospešuje protok krvi u matericu.

I trudnice mogu i moraju da treniraju kako bi ostale zdrave i u dobroj formi. Potrebno je samo da zaplivaju! Plivanje je jedini sport koji ne opterećuje zglobove pa je mogućnost povreda isključena.

Pokreti u vodi pružaju veliki užitak jer telo postaje lagano, pa tako, ako ste u vodi do vrata, osećate tek 10 procenata svoje težine. U tom skoro bestežinskom stanju vi se opuštate I na najprirodniji mogući način se oslobađate napetosti, istovremeno angažujući sve grupe mišića. Plivanje produbljuje disanje, čime se smanjuje nivo kortizola, hormona stresa u organizmu, pa ćete posle plivanja bolje spavati, a kako vase telo otpusta hormon sreće endorfin, bićete i odlično raspoloženi. Stručnjaci kažu da je plivanje najbolji mogući izbor ne samo kada je u pitanju fizičko, već I psihičko zdravlje trudnica, a time i njihovih beba.

Ne smemo zaboraviti povoljan učinak plivanja na srce i pluća. Ali  ono što brine skoro svaku buduću majku jesu kilogrami. Plivanjem ćete potrošiti duplo više kalorija nego hodanjem, a pritom ćete posle treninga u vodi biti znatno manje gladni jer temperatura vašeg tela neće rasti.

Mnoge žene u trudnoći dobijaju dijabetes i povišen krvni pritisak, a taj rizik znatno se smanjuje ako plivate svakodnevno bar 30 minuta.

Plivajte za Vas i Vašu bebu!

Ostale vesti iz ove kategorije