TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Humanitarna predstava za Slađanu Stojkov

Redakcija TV Novi Bečej | 29. januar. 2019. | 13:51 | Društvo

Humanitarna predstava za Slađanu Stojkov

Mnogi građani naše opštine čuli su tokom januara da je mladoj gimnazijalki iz Novog Miloševa, Slađani Stojkov, potrebna pomoć. Naime, njoj je nedavno dijagnostikovan redak oblik tumora mišićnog tkiva za koji adekvatnog lečenja nema u našoj zemlji. Slađanino lečenje je prihvatila jedna klinika u Americi, pa su joj potrebna sredstva kako bi na taj način uspela da dobije svoju najvažniju bitku. Jednu u nizu akcija pomoći Slađani Stojkov organizovaće u četvrtak, 31. januara, Osnovna škola „Josif Marinković“ u saradnji sa Crvenim krstom Novi Bečej. Đaci ove škole izvešće u Domu kulture u Novom Bečeju predstavu za svoje vršnjake. Akciju je najavila sekretarka Crvenog krsta Novi Bečej, Dunja Svirčev: „Na predstavu će biti pozvani učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola „Josif Marinković“ i „Miloje Čiplić“. Cena ulaznice je simbolična i iznosi 50 dinara, u holu će biti postavljene kasice u koje će deca moći da ostave priloge, a novac koji bude sakupljen biće uplaćen na namenski račun za lečenje Slađane Stojkov, devojčice koja je bolesna od tumora. U narednom periodu ćemo postaviti kutije u koje će građani moći da daju svoj prilog. O tome ćemo naknadno obavestiti javnost. Takođe, u prethodnom periodu smo bili organizovali akcije prikupljanja krvi za Slađanu, međutim, u međuvremenu joj je uspostavljena druga dijagnoza i Slađani trenutno krv nije potrebna, no, zbog daljeg lečenja, koje je moguće samo u inostranstvu, pootrebna su finansijska sredstva koja trenutno sakupljamo i koliko vidim većina škola se priključila što je za svaku pohvalu. Jako mi je drago kada vidim uopšte da se u ovako teškim situacijama humanost i solidarnost pokažu dobro.“

Humanitarna predstava učenika Osnovne škole „Josif Marinković“ bavi se prikazom detinjstva Svetog Save koji je premijerno prikazan u Domu kultre u okviru priredbe ove škole povodom obeležavanja Dana Svetog Save. U pitanju je dramatizacija teksta koji je napisala Svetlana Velmar Janković, a koji je deo autorkine knjige „O Marku“.

Ukoliko i vi želite da pomognete Slađani Stojkov možete to učiniti uplatom na broj žiro računa koji se nalazi na vašem ekranu.

Ostale vesti iz ove kategorije