TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Turistički potencijal opštine predstavljen u Nišu

Redakcija TV Novi Bečej | 1. april. 2018. | 15:00 | Turizam

Turistički potencijal opštine predstavljen u Nišu

Na 19. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora u Nišu Turistička organizacija opštine Novi Bečej predstavila je turističke potencijale kao jedna od suizlagača u okviru Turističke organizacije Vojvodine. Sajam, održan u Sportskom centru „Čair“ u periodu od 29. do 31. marta. i ove godine je, kao i predhodnih, bio idealna prilika za uspostavljanje novih kontakata u cilju jačanja turističke privrede i regionalnog povezivanja. Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, izdvojio je postignut dogovor sa Bugarskom kao najuspešniji: „Mi smo proteklog vikenda imali više aktivnosti koje su bile u smeru promovisanja. U četvrtak smo paralelno radili dve aktivnosti, jedna je odlazak na sajam u Nišu gde su naše dve devojke promovisale našu opštu turističku ponudu. Išli su i naši partneri koji nas povremeno prate, koje mi, u suštini, uvek promovišemo kao što i sva druga udruženja imaju pravo i mogućnost na korištenje naših promotivnih usluga, tj. gde god mi idemo promovišemo i sve ono što je u ponudi u oblasti turizma za našu opštinu, tako je i hotel poslao svoja dva predstavnika, pa je novobečejska ekipa ove godine u Nišu bila pojačana. Ono što je bio fokus, to je da se napravi konekcija sa turistima iz Bugarske kao i svim agencijama koje su se predstavile u Nišu, a rade, recimo, ponudu bugarskih turista prema destinacijama u Srbiji. Sa njima smo napravili neke preliminarne dogovore i sa agencijama koje su iz južnih krajeva, Valjevo, Niš, Kragujevac, a koji su bili tamo, jer je YUTA imala svoj štand gde su neke od agencija imale svoje predstavnike. Rešili smo da sa njima uradimo te dogovore, uradili prezentaciju kako bi oni mogli da urade neke od svojih tura za Novi Bečej i uopšte Vojvodinu (vikend ture), a pogotovo sada, kada će biti interesantna Velika Gospojina, Vikend na Arači kao i cvetanje Tise. To su neka 3 vikenda za koje su naši potencijalni gosti sa juga pokazali najveće interesovanje. Istog dana smo ovde, na platou ispred Idee, iako je bilo loše vreme, a mi smo prateći prognozu shvatili da će biti, pa smo ih sa namerom smestili tamo, organizovali i Uskršnji bazar.“.

U nedelji koja je pred nama, u duhu Uskršnjih praznika, nakon održanog bazara u planu je i takmičenje u oslikavanju jaja, pozvao je Dujin: „Ono što planiramo za sledeći četvrtak je simuliranje farbanja i oslikavanja uskršnjih jaja u Glavaševoj kući, neka vrsta takmičenja koje će biti otvorenog tipa i pozivamo sve vaše gledaoce, kako mlađe, tako i starije, da dođu da se malo takmičimo u oslikavanju, da vidimo čije je najlepše ukrašeno jaje, pa ćemo deliti i određene nagrade za iste.“.

U toku je i prolećno renoviranje prostorija Turističke organizacije, kao i zamena dotrajalih elemenata, a koje će biti završeno do kraja ove nedelje, nada se Dujin.

Ostale vesti iz ove kategorije