TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Turistički potencijal naše opštine predstavljen u Bratislavi i Ljubljani

Redakcija TV Novi Bečej | 4. februar. 2018. | 16:09 | Turizam

Turistički potencijal naše opštine predstavljen u Bratislavi i Ljubljani

U okviru prezentacija turističkog potencijala opštine Novi Bečej Turistička organizacija posetila je dva sajma od kojih je prvi održan u Bratislavi i trajao je od od 22. do 25. januara. Predstavljena je celokupna ponuda naše opštine sa akcentom na 5 destinacija koje se izdvajaju: Slano kopovo, Arača, muzeji „Glavaševa kuća“, „Žeravica“ i „Kotarka“ kao i manifestacije od kojih je vodeća svakako Velika Gospojina, a o dogovorima koji su postignuti više nam je rekao Saša Dujin, direktor Turističke organizacije Novi Bečej: „Radili smo na tome da napravimo kontakt sa agencijama koje rade destinacije prema Srbiji (balkanska ruta), tako da smo sa dve agencije napravili malo ozbiljniji dogovor i čekamo ih na proleće kad oni dolaze da provere to što smo predstavili. Doćiće predstavnici tih agencija marta, otprilike posle Beogradskog sajma, ili ćemo čak tokom sajma odvojiti vreme da oni dođu, jer je jedno uraditi prezentaciju da oni pogledaju film, a drugo da oni dođu da stvarno vide da li ispunjavamo uslove i onda bi mi negde bili na relaciji Slovačka- Novi Bečej- Kovačica- Beograd gde bi turisti najviše vremena provodili, a kod nas bi bili jednodnevni izleti, kao i u Kovačici. To su dva mesta koja su predviđena da turisti svrate, jer je u Kovačici pretežno Slovački živalj, a mi zato što smo severna tačka i mesto da naprave prvi odmor, obiđu destinacije, ručaju i produže do Kovačice. To su otprilike dogovori koje smo mi postigli, a pošto je Slovačka kao i Vojvodina multinacionalna i ima puno stanovnika mađarske nacionalnosti, napravili smo dogovor i sa drugom agencijom koja radi po subvencionisanom programu vlade i dovodi turiste mađarske nacionalnosti u druge države gde isto ima mađarskog življa, a po tom programu i mi automatski odgovaramo, jer ovde ima dosta kulturno-istorijskog nasleđa iz doba Austrougarske i njima pogotovo privlačna Arača.“.

Na drugom po redu "Natur Alpe- Adria"sajmu, održanom u Ljubljani od 31. januara do 3. februara postignuti su brojni preliminarni dogovori koji će biti realizovani najkasnije do Velikogospojinskih dana, a pored osnovne, u okviru sajma održana je još jedna manja, ali jednako uspešna prezentacija ispraćena od strane slovenske nacionalne televizije kaže Dujin: „Za razliku od Bratislave ovde smo procenili da Slovenci posećuju teritorije bivše Jugoslavije i da su oni dosta dobri gosti i puno putuju, pogotovo oni starosne dobi od 45 do 70 godina koji su sada u penziji i imaju sredstava i mogućnosti. Mi smo u jednom srpskom restoranu obezbedili izvan sajma posebnu prezentaciju i koktel, pre kojeg se obratila direktorica Turističke organizacije Vojvodine koja je pohvalila naš rad, a zatim sa govorio i ja o turističkoj ponudi nakon čega smo pustili film. Ono što je važno reći je da, iako smo pozvali 25 organizacija i udruženja koja se bave organizovanim putovanjima u oblasti turizma došlo je 37-moro. Napravili smo ozbiljan dogovor sa Ribolovačkim savezom Slovenije koji ima i morski i rečni deo, jer oni imaju i more da prate naše ribolovačke takmičarske manifestacije. Treba očekivati da se njihovi ribolovci pojavljuju u većem broju. Prošle godine smo uspeli da za manifestaciju „Manić- Tisa 63“ dovedemo trojicu, a ove godine, posle ovog razgovora očekujemo da to bude mnogo jače. Dobili smo poziv da i mi prisustvujemo tamo.“.

Prezentaciji je, kao predstavnik udruženja penzionera prisustvovala i majka gradonačelnika Ljubljane, Zorana Jankovića, poreklom srpkinja, kao i predsednik Međunarodne federacije turističkih novinara i pisaca koji će turističku ponudu opštine Novi Bečej putem medija izneti van okvira Slovenije.

Ostale vesti iz ove kategorije