TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Pripreme za 40. Sajam turizma u Beogradu u toku

Redakcija TV Novi Bečej | 16. januar. 2018. | 16:01 | Turizam

Pripreme za 40. Sajam turizma u Beogradu u toku

Opština Novi Bečej se već godinama nalazi na turističkoj mapi regiona. Pored „Gospojine“ koja je i dalje najzaslužnija za dolazak najvećeg broja turista, tu su i mnogobrojne prepoznatljive manje manifestacije, ali i sve veća ponuda drugih turističkih sadržaja. U poslednjih godinu dana Turistička organizacija opštine Novi Bečej bavi se upravo promocijom turističkih potencijala koje naša opština nudi. O promociji, podršci manifestacija i drugim temama, u okviru emisije „Iz mog ugla“, popričali smo sa direktorom Turističke organizacije, Sašom Dujinim.

Ovom prilikom on se osvrnuo i na pripreme za predstojeći 40. Međunarodni sajam turizma u Beogradu koji će se održati od 22. do 25. februara i njegov značaj za promociju lokalnog turizma: „Prošle godine smo pokušali da kroz promotivne aktivnosti animiramo turističke agencije. Definitivno smo uočili da je to u stvari demonstracija sile na neki način i kvaliteta usluga. Dakle, na beogradskom Sajmu turizma treba pokazati svu energiju i biti zapažen. Određeni mediji to prenesu, pojedine agencije navrate, ali u svakom slučaju to nije mesto gde se završava posao. Znači, imali smo malu nepoznanicu oko toga, jer je prošlogodišnji sajam bio prva moja ozbiljnija aktivnost od kada sam direktor Turističke organizacije. Zato ćemo se pripremiti za predstojeći Sajam turizma i predstaviti sve ono što imamo. Kao i prethodnih godina, sve organizacije koje se bave organizacijom manifestacija koje imaju dodirnih tačaka sa turizmom, bilo da su sportska ili neka druga udruženja, mesne zajednice i slično, imaće svoj prostor i vreme za koje će moći da se predstave. Prošle godine su svoj program sami osmišljavali, pa su to neki uradili uspešno, neki manje uspešno, a neki su samo doneli svoje prospekte misleći da je to dovoljno. Prosto mora se biti proaktivan i smo za tu priliku i prošle godine angažovali gospodina Ćirića koji je odličan orator koji svojom duhovitošću i kontaktima privukao mnogo ljudi na našem štandu. Dakle, sa njim imamo dobru saradnju, koju ćemo nastaviti i na ovom sajmu, a iskoristiti i njegove potencijale da promovišemo one manifestacije i organizacije koje to žele. A mi ćemo u ime cele opštine i svih onih koji se lično ne pojave kroz kalendar manifestacija i druge aktivnosti promovisati turističke potencijale. Što se tiče samog dizajna, naša želja je, pošto je ovo još uvek predmet javne nabavke i ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će to baš tako biti, da ove godine akcenat ne bude na etno stilu kao prošle godine, već da malo urbanizujemo priču. Dakle, „Gospojina“ će zauzimati centralno mesto, ali tu će se naći i sve ostale manifestacije kroz fotografije, video snimke i filmove koje smo snimili u protekloj godini. Posetici će na osnovu toga moći da dobiju jasniju odrednicu šta je to Novi Bečej.“

Prema rečima Saše Dujina, na Sajmu turizma u Beogradu biće predstavljeno top 5 turističkih ponuda, u koje spadaju vikend ture, jednodnevni izleti, manifestacije, zdravstveni i sportsko-rekreativni turizam.

Emisiju „Iz mog ugla“ u kojoj je gost Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, u premijernom izdanju možete pogledati na našem programu večeras u 20 časova, ili u repriznim terminima, u četvrtak od 10, odnosno 19 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije