TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Turistička organizacija i udruženja utvrdile saradnju

Redakcija TV Novi Bečej | 15. januar. 2018. | 14:36 | Turizam

Turistička organizacija i udruženja utvrdile saradnju

Turistička organizacija Novi Bečej okupila je juče u prostorijama Radničkog univerziteta predstavnike udruženja i kulturno umetničkih društva sa ciljem poboljšanja međusobne komunikacije kao i predstavljanja modela saradnje u predstojećoj godini. Kakva je uloga Turističke organizacije u realizaciji njihovih aktivnosti rekao nam je Saša Dujin, njen direktor: „Ono što mi njima nudimo kao objektivne mogućnosti je kako da im pomognemo da se njihove male manifestacije razvijaju, kako da ih promovišemo i da jednom razrešimo Gordijev čvor šta je ono što Turistička organizacija po svom nekom budžetu može da finansira, a šta ne može, da bismo sprečili nesporazume. Postoji mogućnost da u narednom periodu finansiramo više aktivnosti, a manje druženja i slične zahteve koje smo imali od nekih udruženja. Želimo da svemu damo neki smisao i podvučemo sa određenim turističkim predznakom, da sve osmislimo i pripremimo, pa da na kraju (što da ne), na neki novogodišnji koncert dođu makar Bečejci, a to je onda već turizam.“.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici udruženja kako iz Novog Bečeja tako i naseljenih mesta, a nakon izlaganja i razmene kontakata imali su priliku da postave pitanja i iznesu svoje predloge i sugestije, kaže Dujin: „Bila su dva udruženja žena, jedno iz Novog Miloševa, jedno iz Kumana, odazvali su se i skoro svi KUD-ovi, nažalost KUD „Jokai Mor“ nije, udruženja voćara, vinogradara, udruženja koja se bave negovanjem tradicije i kulture, predstavnici institucija kao što je Dom Kulture, Moto klub i klub starovremenskih vozila.“.

Pored navedenih, odazvali su se i predstavnici Amaterskog pozorišta, Gradskog Narodnog orkestra, kao i Sportsko-rekreativnog centra „Jedinstvo“, a kao kulminacije ove saradnje najavljena je 12. sportska olimpijada radnika koja će se održati 2019-te godine.

Ostale vesti iz ove kategorije