TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Rekordan broj učesnika na 6. manifestaciji "Manić-Tisa 63"

Redakcija TV Novi Bečej | 10. decembar. 2017. | 16:39 | Turizam

Rekordan broj učesnika na 6. manifestaciji "Manić-Tisa 63"

Najveća zimska manifestacija međunarodnog karaktera „Manić – Tisa  63“ održana je za vikend na 63. kilometru Tise, nizvodno od brane kod Novog Bečeja. Reč je o takmičenju u vrhunskom zimskom ribolovu, pecanju takozvanog tiskog bakala ili popularno zvanog manića, sa prikazom  tradicionalnog vojvođanskog svinjokolja koji je i ove godine okupio veliki broj takmičara i gostiju iz zemlje i inostranstva. Uz logorske vatre, sa balama sena namesto stolica, sa proizvodima koji ne mogu da se kupe u marketima, u šumi, pored reke na čistom vazduhu, a sve to u cilju druženja. Sve to je doprinelo da i pored vremena koje ove godine nije bilo naklonjeno, poseta bude maksimalna. Novina ove godine bilo je takmičenje u pripremanju delikatesnih kobasica. Dragan Vukotić, član Kluba ljubitelja reke Tise „Tisa 63“ i glavni organizator manifestacije u jeku drugog, glavnog dana manifestacije, bio je više nego zadovoljan atmosferom u kampu Kluba.

Organizaciju manifestacije podržala je i Turistička organizacija Novi Bečej koja je i ove godine prepoznala sve potencijale manifestacije.

Deo manifestacije vezan za pecaroše, takmičenje u pecanju manića održan je u popodnevnim časovima a ove godine okupilo je oko 50-toro takmičara. Takmičenje se odvijalo pod otežanim vremenskim uslovima, uprkos velikom trudu pecaroša nije bilo ostvarenih ulova na zvaničnom takmičenju. Dva su upecana prethodnog dana na treningu, tako da su nagrade dodeljene na osnovu rezultata sa treninga potvrdio je našoj televiziji Dušan Ćurguz, iz udruženja sportskih ribolovaca Elemir, predsednik Saveza bućkaroša Srbije i glavni sudija takmičenja u pecanju Manića.

U večernjim časovima druženje je nastavljeno u Hotelu „Tiski cvet“ u Novom Bečeju. Na svečanoj večeri podeljene su i nagrade dvojici najuspešnijim takmičarima koji su uspeli da ostvare ulov na zvaničnom treningu pecanja.. Za pobednik zvaničnog treninga proglašen je Đorđe Lisica iz Banatskog Velikog Sela koji je upecao manića teškog 690gr, i tako osvojio dva pehara, ribolovački štap i vaučer  zaletovanje u Grčkoj na 10 dana.

Druge mesto na treningu osvojio je Ištvan Zima iz Novog Itabea koji je ulovio manić lota lota ribu tešku 540gr i tako osvojio pecarošku mašinicu i pehar.

Tokom večeri organizovana je i tombola koja je ove godine imala humanitarni karakter. Ovoga puta želja je bila da se skrene pažnja na problem pasa lutalica i odlaganje otpada. Sredstva prikupljena biće usmerena u rešavanje ovih problema. Već za sledeću godinu, ovaj tim kluba ljubnitelja reke Tise namerava da na prostoru kampa, gde se manifestacija održava, podigne mini Zoo vrt, da i najmlađi, koji prate svoje roditelje na ovoj manifestaciji imaju sadržaj i zadovoljstvo više.

Ostale vesti iz ove kategorije