TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

"Manić - Tisa 63" za vikend u Novom Bečeju

Redakcija TV Novi Bečej | 3. decembar. 2017. | 13:29 | Turizam

"Manić - Tisa 63" za vikend u Novom Bečeju

Od 8. do 10. decembra na brani kod Novog Bečeja po 6. put će se održati „Manić - Tisa 63“. Ova svojevrsna zimska, ribolovačka i kulinarska manifestacija međunarodnog karaktera  prošle nedelje je predstavljena na konferenciji za medije koja je održana u Media info centru na novosadskom SPENS-u. Tom prilikom program su predstavili Dragan Vukotić, jedan od organizatora manifestacije iz Kluba ljubitelja reke Tise „Tisa 63“, Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej i Srđan Ćopić, član Opštinskog veća opštine Novi Bečej zadužen za turizam.

Prema rečima organizatora i ove godine će u Novi Bečej stići takmičari iz čak šest zemalja koji će pokušati da ulove manića, retku vrstu ribe oko koje je i zasnovana manifestacija.

„Manića nije lako uloviti. To je riba koja se kreće i hrani noću, danju nije aktivna, a tokom lenje sezone hibernira i uopšte se ne pojavljuje. Da ne bismo mešali, to nije ona riba koja je u našim vodama korov, a koju zovu manić, to je nešto sasvim drugo, odnosno čist bakalar koji živi u reci. Zato i pozivamo naše goste da dođu da se upoznaju sa ribom, ali i sa Novim Bečejom i našim Klubom. Do sada imamo prijavljeno oko 60 takmičara iz šest zemalja bez obzira na vremenske uslove. Uporedo sa takmičenjem u pecanju ove retke vrste ribe, već četvrtu godinu za redom, kako bi naši gosti imali šta da rade mimo pecanja, organizujemo danju i tradicionalni vojvođanski svinjokolj. U pitanju je manifestacija koja je krenula kao prateća, a sada ponosno možemo reći da je rame uz rame sa takmičenjem u pecanju i da izaziva jednako toliko interesovanja“, rekao je na konferenciji Dragan Vukotić.

Direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, Saša Dujin, siguran je da će ovogodišnja manifestacija „Manić - Tisa 63“ biti najposećenija do sada: „Mi smo sa kolegom Vukotićem i njegovim timom dosta dobro sarađivali tokom ove godine tako što smo u okviru svih naših promotivnih aktivnosti uvrstili i ovu manifestaciju kao jednu od najbitnijih zimskih manifestacija. Retkost je danas u Vojvodini da se organizuje nešto turistički, naročito na javnim prostorima, osim dočeka Nove godine i sličnih manifestacija. Mislim da su ovakve manifestacije, pogotovu na reci, vrlo bitne i za naš grad jer je to prilika da napunimo sve smeštajne kapacitete. Već sada je hotel delimično pun, traže se privatni smeštaji i računamo da ćemo do kraja morati aktivirati i hostel koji Turistička organizacija ima. Siguran sam da će ove godine biti oboren rekord u broju posetilaca.“

Srđan Ćopić, član Opštinskog veća opštine Novi Bečej zadužen za turizam, istakao je ovom prilikom činjenicu da je opština Novi Bečej prepoznala značaj ove, kako je rekao, lepe manifestacije i pozvao sve zaintersovane da se pridruže i da posete 63 kilometar Tise nizvodno od Novog Bečeja od 8. do 10. decembra jer je zabava zagarantovana. Promoter ovogodišnje manifestacije je Mladen Krstajić, nekadašnji fudbaler „Partizana“ i Reprezentacije Srbije, sadašnji v.d. selektora nacionalne fudbalske selekcije, koji će se u ovoj ulozi naći po drugi put.

Ostale vesti iz ove kategorije