TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Uspešna promocija "Manić - Tisa 63" u Novom Sadu

Redakcija TV Novi Bečej | 19. novembar. 2017. | 15:57 | Turizam

Uspešna promocija "Manić - Tisa 63" u Novom Sadu

Prva novosadska promocija ovogodišnje manifestacije „Manić - Tisa 63“ održana je 18. novembra na Ribljoj pijaci ispred „Špajza Salaša 137“. Svi posetioci koji su odlučili da u subotu posete ovaj deo Novog Sada imali su priliku da se upoznaju sa programom ove ribolovačko-kulinarske manifestacije koja će se 8. i 9. decembra održati u Novom Bečeju, ali i da probaju neke od specijaliteta koji će se praviti na samoj manifestaciji, koju po 6. put organizuje Klub ljubitelja reke Tise „Tisa 63“.

Dragan Vukotić Klub ljubitelja reke Tise „Tisa 63“: „Danas smo Novosađanima i mnogobrojnim medijima prikazali deo onog što planiramo da prikažemo u okviru dvodnevne manifestacije u decembru. U pitanju je manifestacija ribolovačkog tipa, jer pecamo zaista retku vrstu ribe - manić, odnosno Lota Lota. Ona je posebna po tome što je došla iz Severnog ledenog mora i imamo je ovde gde se zimi pojavljuje. Drugi deo manifestaciji, koji iz godinu u godinu sve više raste, jeste prikaz tradicionalnog vojvođanskog disnotora, odnosno nekadašnjeg svinjokolja na prostoru Vojvodine, uz degustaciju svih tih specijaliteta koji prate jedan takav događaj, kao što su čvarci, kobasice, gulaši, salčići i tako dalje.“

Tradicionalno u okviru manifestacije „Manić - Tisa 63“ u pecanju manića takmiči se preko 80 takmičara, a manifestacija je međunarodnog karaktera. Kao novitet, ove godine će svi oni koji ne pecaju manića imati priliku da se takmiče u nadevanju kobasica.

Dragan Vukotić Klub ljubitelja reke Tise „Tisa 63“: „Znači, ekipu će činiti pet članova, koji će od organizatora dobiti pripremljeno meso i creva, a potrebno da je donesu svoje začine, punilice i svoje tajne recepte, kako bi napravili tu, možda najbolju kobasicu. Za tu svrhu smo obezbedili nagradu - deset dana u Grčkoj za dve osobe, kako bismo počastili pobedničke majstore kobasice.“

Organizatori manifestacije „Manić - Tisa 63“ i ove godine očekuju veliki broj učesnika i takmičara, koji će, kao i prethodnih godina, u Novi Bečej stići iz Češke, Slovačke, Mađarske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Naredno novosadsko druženje i promocija manifestacije zakazano je od 1. do 3. decembra kada će se na SPENS-u održati manifestacija „Zimovnik“.

Ostale vesti iz ove kategorije